Joberr.dk

Artikel

Skat i Spanien

Skatten i Spanien er ofte en  del lavere end den skat man betaler i Danmark, hvilket for mange også er en stor motivationsfaktor til, at mange virksomheder og privatpersoner tager springet fra Danmark til Spanien. 

Derudover er der også en lang række ting der er billigere i Spanien, hvilket gør det muligt at strække sin løn endnu længere. Overordnet set er fødevarer typisk 30-40% billigere end i Danmark, og hvis man ønsker at købe en bil i Spanien betaler man ofte kun halvdelen eller en tredjedel af hvad den tilsvarende bil ville have kostet i Danmark, da man i Spanien ikke har den høje vægtafgift vi kender fra Danmark. Derudover er det også en del billigere at tage ud og spise og drikke på de lokale restauranter og barer.

De fleste danskere der får arbejde i Spanien betaler helt ned til 19% i indkomstskat, den endelige skat man betaler i Spanien kan dog variere ud fra en lang række parametre, herunder bl.a. hvilken af spaniens autonome regioner man er bosat i, og hvor meget man tjener i bruttoløn (før skat). 

For de fleste danskere vil der altså være en del at spare på afgifter hvis de flytter til Spanien, der er dog altid undtagelser og i sidste ende beror det på en vurderingssag af den enkelte persons økonomi. 

Hvis man ønsker at læse mere om hvor meget man betaler i skat i Spanien kan man med fordel også tage et kig på denne artikel: Expatica: Taxes in Spain